Hoppa till sidans innehåll

Som förälder


Som förälder har du stora möjligheter att påverka vad som händer i din och dina barns idrottsförening. Det är demokratiska organisationer där alla medlemmar kan göra sin röst hörd. Till att börja med kan alla som vill gå på möten. Du kan också prata med andra föräldrar eller tipsa de som är ideellt engagerade om den här sajten och andra resurser. Fundera över hur saker och ting går till hos er och vad som skulle kunna förändras till det bättre.

Idrotten kan vara en fantastisk arena där barn, ungdomar och vuxna får möjlighet att mötas och göra gemensamma aktiviteter. En arena där alla får chansen att utmana och utveckla sig själva utifrån sina egna förutsättningar och behov. Föräldrarna och andra nära vuxna har en viktig roll att fylla i att skapa de bästa förutsättningarna för att barn och ungdomar ska uppleva idrotten som glädjefylld. Ett idrottande som förhoppningsvis blir till ett livslångt intresse.

Som idrottsförälder gäller det att skapa ett positivt samarbete mellan såväl tränare, ledare och domare, för att stödja och stimulera barnen på bästa möjliga sätt.Fem saker att fundera över och prata om med andra vuxna

1. Vad motiverar mitt barn att idrotta? Vad har föreningen och gruppen för mål?
2. Hur agerar jag i min roll som idrottsförälder idag?
3. Hur stöttar jag mitt barn på bästa möjliga sätt?
4. Hur kan jag prata med mitt barn om dennes behov och önskningar?
5. Hur stöttar jag bäst de tränare, ledare och domare som engagerar sig inom idrotten?

Stödmaterial för föräldrar och idrottsföreningar.


Läs också: Vanliga frågor om den nya idrotten

Uppdaterad: 07 MAR 2018 11:01 Skribent: Tor Widerberg
Epost: This is a mailto link